Ένταξη των πτυχίων “Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών” & “Επιστήμης των Υλικών” στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΠΕ Περιβάλλοντος

Θέμα: Ένταξη του πτυχίου «Επιστήμης των Υλικών» του Τμήματος «Επιστήμης των Υλικών» του Πανεπιστημίου Πατρών και του πτυχίου «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών» του Τμήματος “Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών” του Πανεπιστημίου Κρήτης στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΠΕ Περιβάλλοντος

Αγαπητές συναδέλφισσες/Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στις 17/12/2022 εκδόθηκε νέο Προεδρικό Διάταγμα το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης που περιλαμβάνει το Νέο Προσοντολόγιο και οι απόφοιτοι των τμημάτων Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών εντάσσονται επισήμως στον ενιαίο κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος.

Ακολουθεί το ΦΕΚ:  εδώ ή μέσω του συνδέσμου εδώ .

Έπειτα από συντονισμένες κινήσεις και πιέσεις του Συλλόγου Αποφοίτων (Σ.Ε.Υ.Κ) (βλ. δελτία τύπου 9/7/2021 και 21/7/2021 στο www.msac.gr ), η ένταξη στο Νέο Προσοντολόγιο δικαιώνει πλέον όλους τους αποφοίτους των δύο τμημάτων και δίνει το δικαίωμα σε αυτούς, μίας ισότιμης αντιμετώπισης και εξάλειψης διακρίσεων από την δημόσια διοίκηση, για τη συμμετοχή τους σε προκηρύξεις θέσεων δημόσιου τομέα.

Τα αιτήματα του Σ.Ε.Υ.Κ σε συνεργασία με τα τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και σε συντονισμό με τον Περιφερειαρχη Κρήτης κ. Στάυρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς κα. Ευχαριστία Κουτεντάκη καθώς και με τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ανδρέα Φίλια, έγιναν δεκτά αντιμετωπίζοντας ένα μείζον πρόβλημα που παρέμενε άλυτο εδώ και 22 χρόνια.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη ο οποίος κατανόησε τη σπουδαιότητα του προβλήματος και έκανε αποδεκτά τα αιτήματα του ΣΕΥΚ. Καθοριστικής σημασίας ήταν η αμέριστη βοήθεια της κας. Χριστίνας Αλεξοπούλου (Βουλευτής ΝΔ Νομού Αχαΐας), η όποια από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε για το εν λόγω θέμα, μας έφερε σε επαφή με τον υπουργό, στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται αρωγός των προσπαθειών μας. Οι διαρκείς προσπάθειές της απέβησαν άκρως βοηθητικές και καθοριστικές για την επίτευξη του στόχου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μάξιμος Σενετάκης (Βουλευτή ΝΔ Νομού Ηρακλείου) από την έναρξη των προσπαθειών μας υπέδειξε κατανόηση και ζήλο και συνέβαλε καθ’ όλη τη πορεία των προσπαθειών μας.

Επίσης, ευχαριστούμε τον κ. Ανδρέας Κατσανιώτης (Υφυπουργός εξωτερικών, Βουλευτή ΝΔ νομού Αχαΐας) ο οποίος επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον και έχει διαχρονικά διαρκή επικοινωνία με τα διοικητικά στελέχη του Τμήματος Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών για τα ζητήματα μας.

Τέλος, καίριας σημασίας ήταν τα ερωτήματα που τέθηκαν στην Βουλή των Ελλήνων από τους βουλευτές κ. Β. Κεγκέρογλου (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου), κ. Δ. Κωνσταντόπουλου (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας), κας. Α. Αναγνωστοπούλου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αχαΐας), κ. Κ. Μάρκου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Αχαΐας) και κας. Χ. Κεφαλίδου (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Δράμας). Αποτέλεσαν σημαντικό μέτρο πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς και πρόσωπα έτσι ώστε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα που κατατέθηκαν.

Η επίτευξη του παρόντος στόχου αποτελεί σημαντικό επίτευγμα της διασφάλισης των δικαιωμάτων του κλάδου μας, ο οποίος χρίζει επιστημονικής εκτίμησης σε ερευνητικούς και βιομηχανικούς φορείς στην χώρα μας ανάλογη της εκτίμησης που χαίρει παγκοσμίως.

Εκ του Δ. Σ. του

Συλλόγου Επιστημόνων Υλικών Κρήτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *