ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Θέμα: Απάντηση σε αρ. 5315/20-5-2022 ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη με θέμα:

Καμία μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τμημάτων Επιστήμης των Υλικών και Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών» και ειδικότερα σχετικά με την ένταξη των πτυχιούχων του Τμήματος «Επιστήμης των Υλικών» του Πανεπιστημίου Πατρών και του Τμήματος «Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών» του Πανεπιστημίου Κρήτης στον κλάδο «ΠΕ Περιβάλλοντος» του Εθνικού Προσοντολογίου

Αγαπητές συναδέλφισσες/Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στις 20-5-2-2022 κατατέθηκε ερώτημα στην βουλή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για το μείζον θέμα χρόνων που απασχολεί τους απόφοιτους των τμημάτων Επιστήμης των Υλικών και Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών των αντίστοιχων Πανεπιστημίων για την ένταξη του πτυχίου μας στον κλάδο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ΠΕ Περιβάλλοντος.

Στις 10-6-2022 ο κ. Μάκης Βορίδης απάντησε:

«Με το ίδιο διάταγμα θα αντιστοιχηθούν και οι υφιστάμενοι κλάδοι και ειδικότητες των ως άνω φορέων με τους νέους κλάδους και ειδικότητες. Επίσης σε αυτό υπάρχει ρητή πρόβλεψη τα πτυχία των Τμημάτων Επιστήμης των Υλικών και Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών των αντίστοιχων Πανεπιστημίων να συμπεριληφθούν μεταξύ των αποδεκτών τίτλων για διορισμό / πρόσληψη στον κλάδο «ΠΕ Περιβάλλοντος».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της απάντησης του υπουργού.

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/11987480.pdf

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχεδιάζεται να αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για επεξεργασία εντός του μηνός Ιουνίου 2022.

Μία διεκδίκηση χρόνων φαίνεται ότι επιτέλους ικανοποιείται, αφού ανοίγει ο δρόμος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τμημάτων μας. Αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη μιας και οι απόφοιτοι μας θα μπορούν συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και προκηρύξεις ΑΣΕΠ και να αποκτήσουν προσόν διορισμού μονίμου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου σε θέσεις δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ, ή σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, όπως συμβαίνει χρόνια τώρα με τους αποφοίτους των λοιπών Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών.

Ο ΣΕΥΚ με μεθοδευμένες κινήσεις και με τη στήριξη των τμημάτων Πάτρας και Κρήτης συντονίζει, δρα και διεκδικεί την ενεργοποίηση και την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων επαγγελματικών δικαιωμάτων σύμφωνα με το ΠΔ 45/2009 (ΦΕΚ58/Α΄/08.04.2009).

Το ΔΣ και τα μέλη του συλλόγου ευχαριστούν τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και ιδιαίτερα τους κ. Β. Κεγκέρογλου (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου) που χρόνια τώρα είναι η φωνή των αποφοίτων μας στην Βουλή των Ελλήνων καθώς και τον κ. Δ. Κωνσταντόπουλο (Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας) που συνέταξε και συντόνισε το παρών ερώτημα προς το ΥΠΕΣ το οποίο επέφερε την πρώτη επίσημη τοποθέτηση του ΥΠΕΣ για την επικείμενη θετική εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος.

Αναμένουμε την αποστολή του εν λόγω σχεδίου ΠΔ να αποσταλεί στο ΣτΕ και να έχουμε την επίσημη κοινοποίηση του Νέου Προσοντολογίου. Για την οριστικοποίηση της συγκεκριμένης θετικής έκβασης θα ενημερωθείτε με νέο δελτίο τύπου του ΣΕΥΚ.

Εκ του Δ. Σ. του

Συλλόγου Επιστημόνων Υλικών Κρήτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *