Δελτίο Τύπου: Αίτηση προς το ΥΠΑΙΘ, το ΥΠ. Οικονομικών και Εσωτερικών και στην Προεδρία της Δημοκρατίας ,με σκοπό την έκδοση ΠΔ για ένταξη των αποφοίτων σε εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:Αίτηση των Τμημάτων Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Επιστήμης & Τεχνολογίας των Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και του επιστημονικού σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Επιστημόνων Υλικών Κρήτης» (Σ.Ε.Υ.Κ.), προς το ΥΠΑΙΘ, το ΥΠ. Οικονομικών και Εσωτερικών και στην Προεδρία της Δημοκρατίας ,με σκοπό την έκδοση ΠΔ για ένταξη των αποφοίτων σε εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ”


Στις 19/04/2022 κατατέθηκε αίτηση, δια νομικής αντιπροσώπου του συλλόγου, προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών και με κοινοποίηση στην Προεδρία της Δημοκρατίας από:

 • Το Τμήμα Επιστήμης των Υλικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό του.
 • Το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως εκπροσωπείται από την Πρόεδρό του.
 • Το επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Επιστημόνων Υλικών Κρήτης» (Σ.Ε.Υ.Κ.), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και των μελών αυτού, που περιλαμβάνονται σε παράρτημα της παρούσας αιτήσεως, όπως εκπροσωπούνται άπαντες από τον Πρόεδρο του σωματείου.
  Με την παρούσα αίτηση διεκδικούμε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για ένταξη των αποφοίτων σε εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ όπως προκύπτει από το Προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθ. 45 (ΦΕΚ 58/28.4.2009, τ. Α’). Η συγκεκριμένη ενέργεια συντονίστηκε και πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΥΚ σε συνεργασία με τους Προέδρους των δύο τμημάτων και συνοδεύεται από τα ενεργά μέλη του συλλόγου (164 μέλη).
  Σε περίπτωση άρνησης του ΥΠΑΙΘ για έκδοση του ΠΕ (το οποίο έχει γίνει σε παλαιότερες αιτήσεις) θα πραγματοποιηθεί προσβολή (αίτηση ακύρωσης) προς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
  Ο Σύλλογος θα ενημερώσει τα μέλη του για την πορεία της κίνησης αυτής όταν υπάρξει κάτι νεότερο από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση των αποφοίτων που με αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας στηρίζουν και συμμετέχουν στην προσπάθεια ενεργοποίησης και εφαρμογής των ΗΔΗ κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.
  Ο Πρόεδρος H Γραμματέας
  Μαθιουδάκης Γεώργιος Αποστολοπούλου Μαρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *